PDA

View Full Version : προβλημα με PC


v.g
06-01-2013, 09:32
καλημερα!εχω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου και σκεφτηκα να σας το πω μηπως και βγαλω ακρη γιατι το εχω παει σε 2 μαστορες και δεν τα καταφεραν να βρουνε τι φτεει!
δεν ανοιγει.δηλαδη πατας το κουμπι για να ανοιξει και ενω ακους κανονικα το μηχανιμα να δουλεει ,και το δισκο και τα ανεμηστηρακια δε ανοιγει στην οθονη.
αλαξα τροφοδοτικο μηπως ειναι αυτο,τιποτα.αλλαξα και το καλωδιο τουα υπολογιστη που περνει ρευμα,τιποτα,αλλαξα και το καλωδιο της οθονης,τιποτα.
εβαλα και σταθεροποιητη τασης ρευματος στην μπριζα τιποτα και παλι!
πρεπει δηλαδη να τον ανοιξεις καμια δεκαρια φορες μεχρι να ανοιξει.
εχετε τιποτα αλλο υποψην σας να ελεγξω???:thankyou:

Mike px200e
06-01-2013, 09:59
Καλημερα Γιωργη... ριχτου μια αμμοβολη....Χι χι χι....

Κοιτα ειδικος δεν ειμαι...αλλα αφού οπως λες οτι μετα από δεκα φορες ανοίγει νομίζω οτι σου εχει χτυπήσει ο δισκος...(οχι του συμπλεκτη) η κανενας υιος....οταν ανοίξει σωσε οτι μπορείς σε ενα εξωτερικο δίσκο και δοκίμασε να κανεις ενα φορματ....

v.g
06-01-2013, 10:06
δεν την γλυτωνει!!!

thomasant
06-01-2013, 10:08
Μήπως σου καηκε η οθόνη? :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Κάρτα γραφικών είναι λογικά.

v.g
06-01-2013, 10:10
ναι αλλα αν ειχε χαλασει η καρτα γραφικων δεν θα ξαναανοιγε.εδω λεμε πως ανοιγει μετα απο καμποσα ανοιγοκλησηματα.δηλαδη μετα φτιαχνει η καρτα και ανοιγει??

Mike px200e
06-01-2013, 10:12
Αν θυμάμαι καλα είναι καινούργιο Γιώργη??? Δεν στο αλλάζουν...???

Εμενα πάντως για χτυπημένος δισκος μου κάνει...ας περιμένουμε να ξυπνήσει ο κοσμος μηπως σε βοηθήσει και κάποιος γνωστης....

v.g
06-01-2013, 10:14
δεν το πηρα καινουριο.δεν εχει εγγυηση.μεταχειρησμενο το ειχα παρει αλλα με καλα πραγματα επανω.

Stathis
06-01-2013, 10:43
ηλεκτρολυση θελει.

Stamatis
06-01-2013, 11:52
Ασε την οθονη κλειστη.
Ανοιξε τον υπολογιστη και περιμενε 2/3 λεπτα μεχρι να φορτωσει το λειτουργικο.
Αναψε την οθονη μετα.


Κανει τον ηχο των γουιντοζ και δεν εχεις εικονα, η δεν κανει τον ηχο καθολου?

Αν κανει τα ιδια, βγαλε τον υπολογιστη απο την πριζα και πατα το κουμπι σαν να θες να τον ανοιξεις.
Ετσι θα αποφορτιστει το κυκλωμα και δεν θα κρατησει στατικο.
Ανοιξε το κουτι και βγαλε και ξαναβαλε τις μνημες, την καρτα γραφικων και το κοντρολερ του δισκου.
Προσεκτικα.
Ξαναδοκιμασε.

Αν κανει τα ιδια και ΔΕΝ ακους τον ηχο εκκινησης των γουιντοζ, πας για φορματ η για δισκο.

v.g
06-01-2013, 11:55
Όχι δεν ακούς τα γουιντος.ακούς τον υπολογιστή να δουλεύει,και τον δίσκο τον ακούς αλλα δεν ανοίγει την οθόνη.

Stamatis
06-01-2013, 12:20
Δισκος

Φορματ.

Ξεκινα με το σιντι του λειτουργικου στο ντραηβ, φορτωσε απο εκει, φορμαρησε και ξανα εγκατασταση.
Προσπ;θησε να παρεις μπακαπ πριν.

Αυτα.

nikosp
06-01-2013, 13:33
Εγώ θα σού έλεγα να μην κάνεις φορμάτ γιατι δέν θα αλλάξει τιποτα
Δοκιμασε πρώτα για κάποια κακη επαφη και εάν δέν ειναι αυτό τότε έχει πρόβλημα η μητρική

Caretta
06-01-2013, 14:23
Ο υπολογιστής όταν ανάβει κάνει πάντα ένα ήχο τις εκκίνησης. Αν ο ήχος αυτός είναι συνεχόμενος ή έστω διακεκομμένος δηλώνει πώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Αν κάνει μόνο ένα «μπίπ» στο άνοιγμα τότε σημαίνει πως ξεκινά κανονικά άσχετα που δεν δείχνει η οθόνη.(φυσικά πρέπει να δουλεύει το ηχείο)
Θα σου πρότεινα αφού είπες πώς άλλαξες τροφοδοτικό να δοκιμάσεις με άλλες μνήμες να δεις και μετά την κάρτα γραφικών. Διαφορετικά παίζει να είναι μητρική.
Όπως είπε ο Στάθης βγάλτα με προσοχή και τοποθετησέτα ξανά.
Δεν πιστεύω πώς είναι δίσκος και πρόβλημα στο λειτουργικό γιατί θα είχες άλλες ενδείξεις.
Το ποιο απλό μπορεί να μην κάνει επαφή το καλώδιο VGA που πάει από την μονάδα στην οθόνη αν και δεν νομίζω πως θα είναι κάτι τόσο απλό. Τσεκαρισέτο

Spiros P20OE
06-01-2013, 15:00
Γενικά για να βρείς ένα πρόβλημα σε pc πάντα χρησιμοποιείς την εις άτοπο απαγωγή. Ξεκινάς και δοκιμάζεις ένα-ενα αντικαθιστώντας. Και οι τεχνικοι αυτό κάνουν. Απλά αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να χεις έξτρα πράγματα ή να δανειζεσαι ώστε να κανεις τις δοκιμές σου. Προχωράς αποκλείωντας ένα ένα τα πραγματα...


υ.γ: Να δω τι αλλο θα συζητήσουμε σε αυτό το φορουμ :th_Laie_67-1:

v.g
06-01-2013, 17:45
Ο υπολογιστής όταν ανάβει κάνει πάντα ένα ήχο τις εκκίνησης. Αν ο ήχος αυτός είναι συνεχόμενος ή έστω διακεκομμένος δηλώνει πώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Αν κάνει μόνο ένα «μπίπ» στο άνοιγμα τότε σημαίνει πως ξεκινά κανονικά άσχετα που δεν δείχνει η οθόνη.(φυσικά πρέπει να δουλεύει το ηχείο)
Θα σου πρότεινα αφού είπες πώς άλλαξες τροφοδοτικό να δοκιμάσεις με άλλες μνήμες να δεις και μετά την κάρτα γραφικών. Διαφορετικά παίζει να είναι μητρική.
Όπως είπε ο Στάθης βγάλτα με προσοχή και τοποθετησέτα ξανά.
Δεν πιστεύω πώς είναι δίσκος και πρόβλημα στο λειτουργικό γιατί θα είχες άλλες ενδείξεις.
Το ποιο απλό μπορεί να μην κάνει επαφή το καλώδιο VGA που πάει από την μονάδα στην οθόνη αν και δεν νομίζω πως θα είναι κάτι τόσο απλό. Τσεκαρισέτο
:thankyou:οταν ανοιγει κανει αυτο το μικρο μπιπ.οταν δεν ανοιγει δεν κανει τιποτα.πριν που ειχα βγει εξω τον εβαλα στην αναστολη λητουργειας και τωρα που γυρισα και πατησα για να ανοιξει δεν ανοιγε.μετα τον εκλεισα και οταν τον ξαναανοιξα εκανε 3 μεγαλα διακεκομενα μπιπ και τον εκλεισα.ισως αν δεν τον ελκλεινα να συνεχιζε τα μεγαλα μπιπ.μετα τον ανοιξα και ανοιξε κανονικα με μικρο μπιπ.απο καλωδια αυτο της οθονης και το αλλο του υπολογιστη τα εβαλα καινουρια και ειναι καλα βιδωμενα.το τσεκαρισα αυτο.
δεν εχω ξαναανοιξει ποτε μου υπολογυστη.να το επιχηρησω?

v.g
06-01-2013, 17:50
Γενικά για να βρείς ένα πρόβλημα σε pc πάντα χρησιμοποιείς την εις άτοπο απαγωγή. Ξεκινάς και δοκιμάζεις ένα-ενα αντικαθιστώντας. Και οι τεχνικοι αυτό κάνουν. Απλά αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να χεις έξτρα πράγματα ή να δανειζεσαι ώστε να κανεις τις δοκιμές σου. Προχωράς αποκλείωντας ένα ένα τα πραγματα...


υ.γ: Να δω τι αλλο θα συζητήσουμε σε αυτό το φορουμ :th_Laie_67-1:
και πως θα φτιαξουμε τους υπολογιστες μας δηλαδη??κακο ειναι??μπορει να καποιος να ξερει κατι παραπανω.εγω δεν ξερω απο υπολογιστες και γιαυτο ειπα με ολο το θαρος να ρωτησω!
το ξερω οτι ετσι κανουνε οι μαστορες.δεν εχω τιποτα απο ανταλακτικα εγω ομως.και το πηγα σε 2 μαστορες και δεν μου το εφτιαξαν.ο ενας μου αλαξε το τροφοδοτικο και μια απο τις 4 μνημες.

v.g
06-01-2013, 17:54
Εγώ θα σού έλεγα να μην κάνεις φορμάτ γιατι δέν θα αλλάξει τιποτα
Δοκιμασε πρώτα για κάποια κακη επαφη και εάν δέν ειναι αυτό τότε έχει πρόβλημα η μητρική
ο πρωτος μαστορας απο αυτους που το πηγα μου εδηξε μια κακη επαφη αλλα δεν ειχε ανταλακτηκο.ηταν ενα καλωδιο με φυσα η οποια πηγενε στον σκληρο δισκο και δεν παταγε καλα!
επισης οταν το πηγα στον δευτερο μαστορα εκει ολες τις φορες που τον ανοιξαμε ανηγε κανονικα.ετσι σκεφτηκα μηπως εναι η ταση του ρευματος, και πηρα εναν σταθεροποιητη τασης.αλλα οταν τον ξαναεβαλα σπιτι κανει τα ιδια!!

dimitris-1-
06-01-2013, 18:15
τα μπιπ που ακους ειναι κωδικος. Αναλογα τη μαρκα του bios τα διαφορετικα μπιπ σημαινουν και κατι. Το ενα μπιπ σημαινει ολα οκ. Δες εδω http://pcsupport.about.com/od/nonworkingcomponent/ht/beepcodestb.htm

nikosp
06-01-2013, 18:24
ο πρωτος μαστορας απο αυτους που το πηγα μου εδηξε μια κακη επαφη αλλα δεν ειχε ανταλακτηκο.ηταν ενα καλωδιο με φυσα η οποια πηγενε στον σκληρο δισκο και δεν παταγε καλα!
επισης οταν το πηγα στον δευτερο μαστορα εκει ολες τις φορες που τον ανοιξαμε ανηγε κανονικα.ετσι σκεφτηκα μηπως εναι η ταση του ρευματος, και πηρα εναν σταθεροποιητη τασης.αλλα οταν τον ξαναεβαλα σπιτι κανει τα ιδια!!

Εάν είναι πρόβλημα φύσας στόν σκηρό δίσκο τότε το μηχάνημα θα ανοίγει κανονικά και θα σου λέέι με μία γραμμη στα Αγγλικά ότι λείπει το λειτουργικό σύστημα
Εάν η φύσα είναι πράγματι χαλαρή τότε με ένα ψιλό πενσάκι κλείνεις λίγο τους ακροδέκτες(τής φύσας) και είσαι ΟΚ
Εάν όμως όταν ανάβεις το κομπούτερ δεν εμφανίζει καθόλου 'γράμματα' τότε το πρόβλημα είναι πιό σοβαρό και μάλλον οφείλεται στήν κεντρική μονάδα
Μπορείς όπως σου είπα και εγώ αλλά και άλλοι να βγάλεις τα διάφορα εξαρτήματα από την κεντρική μονάδα και να τα ξαναβάλεις
Επείσης να βγάλεις και τον επεξεργαστή από την θέση του και να τόν ξαναβάλεις
Εάν παρ όλα αυτα δέν κάνεις τίποτα τότε μήν το ψάχνεις είναι η κεντρική μονάδα(motherboard) που θέλει αλλαγμα
Κάνε αυτα που σου είπα και τα ξαναλέμε

SokoNik
06-01-2013, 19:32
Νομίζω οτι 3 μπιπ ειναι καρτα γραφικών η μνήμες RAM, ποια καρτα εχεις? μπορείς να κάνεις δοκιμές με άλλη απο φιλο σου δεν ειναι δυσκολο να αλλαχτει. Υπάρχει προγραμμα που τεστάρει/στρεσάρει την κάρτα και μπορεί να φανει απο εκει, Μνήμες ραμ ποσες έχεις 1,2, slot ποσα? μπορείς να τις δοκιμάσεις μια μια να δεις ποιά θα σου κανει το πρόβλημα

v.g
06-01-2013, 20:29
4 GB μνημη εχει. 4 μνημες στην σειρα.τον ανοιξα πριν και δεν ειδα κατι παραξενο.εσφυξα και την φυσα που ειχα πει πως ειναι λιγο χαλαρη.αυτην που πηγενει στον σκληρο δισκο.
μετα ειχε πολη σκονη πανω απο την μεγαλη πλακετα που εχει ενα σαν φιλτρο αερος στρογγυλο, που ειναι κατω απο τον κεντρικο ανεμιστηρα.εβγαλα προσεκτικα τον ανεμιστηρα και ρουφηξα την σκονη με την ηλεκτρικη σκουπα.
αυτα εκανα.θα δουμε αν πετυχα τιποτα.

axxis
06-01-2013, 20:32
το μανιατο ποσα καλωδια βγαζει? μηπως φταιει το σβηστηρι..... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

(Γιωργαρε παμε για μια 300αρα??)

Caretta
06-01-2013, 20:50
Βρήκα λύση… βάλτο στο κτέλ και στείλτο μου πάτρα να στο φτιάξω :thumbsup (2):

NikosG
06-01-2013, 20:52
Βρήκα λύση… βάλτο στο κτέλ και στείλτο μου πάτρα να στο φτιάξω :thumbsup (2):

Εσυ τι ανακατευεσαι γιατί μπαίνεις ανάμεσα σε εμάς και την τρακοσαρα

Υ.Γ. Πλάκα κάνω έτσι

axxis
06-01-2013, 21:03
Αντε παρασανταλε ολοι προσπαθουν να σε βοηθησουν και δεν ειναι και λιγοι που το κατεχουν.........

παρασανταλο πισι εχεις.......

SokoNik
06-01-2013, 21:33
Αν στο ξανακανει αφαιρεσε τις 3 μνημες και δουλεψε το με μια, αν βγαλει σφαλμα βαλε την στο 2ο σλοτ και παλει λεγοντας, δοκιμασε και τις 4, μη φοβασαι το pc δουλευει και με μια μνημη.
Πρεπει το κυκλωμα να ειναι αποφορτισμενο

v.g
06-01-2013, 21:46
Βρήκα λύση… βάλτο στο κτέλ και στείλτο μου πάτρα να στο φτιάξω :thumbsup (2):
σε ευχαριστω για την διαθεση να βοηθησεις.αν δεν καταφερω κατι θα το κανουμε ετσι!αυριο ερχεται ενας θειος μου απο την πατρα και θα φυγει σε καμια εβδομαδα.αμα ειναι και συνεχεισει το προβλημα θα το στηλω με αυτον.οκ?:thumbsup:

v.g
06-01-2013, 21:48
Αν στο ξανακανει αφαιρεσε τις 3 μνημες και δουλεψε το με μια, αν βγαλει σφαλμα βαλε την στο 2ο σλοτ και παλει λεγοντας, δοκιμασε και τις 4, μη φοβασαι το pc δουλευει και με μια μνημη.
Πρεπει το κυκλωμα να ειναι αποφορτισμενο
αυτο πο λες με το αποφορτισμενο κυκλωμα μου το ειπε και ενας ξαδερφος μου.
το εκανα αυτο με τις μνημες πριν που το καθαρισα.μεχρι στιγμης το ανοιγοκλεισα 4-5 φορες και ανοιξε κανονικα.για να δουμε αν θα το ξανακανει!:thankyou::thankyou:

v.g
06-01-2013, 21:49
Αντε παρασανταλε ολοι προσπαθουν να σε βοηθησουν και δεν ειναι και λιγοι που το κατεχουν.........

παρασανταλο πισι εχεις.......
πραγματικα!!!
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Stamatis
06-01-2013, 22:40
Αποφορτιση
Το βαζεις αποντη μπριζα και πατας το κουμπι που ανοιγει.
Αποφορτιση